fjellføring

24 av toppene i Hurrungane er over 2000 meter høye. De fleste kan lett bestiges sommerstid, men kan kreve bre- og klatreferdigheter. En fjellfører tilbyr deg slik kompetanse. I tillegg har førerne mye kunnskap om lokalhistorie og tradisjoner i Hurrungane, om naturen, geologi og glaceologi som gjør turen anda mer spennende.

Mange av toppene i Hurrungane kan og nåes vinterstid, og har fantastiske nedkjøringer. Det er mange gode grunner til å leie seg en fjellfører for å gå randoturer i bratt terreng. Mange tenker kanskje at førerens oppgave er å gjøre skredvurderinger, men en fører kan bidra med mye mer. Noen av turene går på bre. Føreren kjenner breen og eventuelle sprekker. I tillegg hjelper føreren med å finne den beste snøen, men også små tips om bruk av hælløftere, feller, staver og tur generelt. Mye av dette er læring for de neste turene. På egen hånd eller med fører!

Norgesguidene har ansvaret for fjellføringen på Turtagrø. Føreren kan skreddersy turen for deg. Maksimum antall deltakere på klatretur er to. På bre- eller skitur kan føreren ta med inntil seks personer. Føreren besørger klatre- og sikringsutstyr (inkludert i prisen). Turen trenger ikke være spesielt utfordrende for å leie fører. Bestill fjellføring:

Norgesguidene AS

E-post: post@norgesguidene.no

Telefon: 920 54 057